Lavendel Essentiele Olie Kopen

Published Apr 09, 21
6 min read

Essentiele Olie: Wat Zijn De Beste Essentiele Olien Van 2021?

Meestal zijn deze EO volledig chemisch samengesteld. Deze EO zijn voor huidverzorging ook niet geschikt maar voor diffusen ook niet, want je brengt de chemische stoffen in het lichaam - Essentiele Olien kopen? Grote collectie. En dat wil toch niemand? Je belast hiermee de lever, en die moet dan weer aan het werk en het is simpelweg niet gezond.

Ik koop het vrijwel nooit. Goedkoop is duurkoop in dit geval. Nou, deze kennen we allemaal wel. Er is geen wettelijk beschermd label voor de term ‘100% puur/natuurlijk’ dus iedereen kan dit overal maar opplakken en toch chemische toevoegingen erin doen. Deze EO worden bewerkt maar niet vermengd met andere soorten olie (Wil je etherische olie kopen?).

Je hebt geen verzekering dat het hele proces (distillatie) 100% goed is verlopen. Doordat er geen beschermd label op zit kan er genoeg mee gesjoemeld worden. Memory Resolution Technique. Je zou dit kunnen testen door een flesje weer te laten testen door een lab, op chemische toevoegingen. Kijk, deze moet je hebben! Dit zijn EO die biologisch zijn, en 100% puur en natuurlijk en 100% integraal.

Zo Bestel Je De Essentiele Olien

Je weet duidelijk de botanische soort, teeltwijze, gebruikt plantendeel en het chemotype. Nou, wat is nou dat ‘chemotype’? Hieronder een beschrijvende uitleg (moest ‘m zelf 3 keer overlezen hoor) Kennis en benadrukken van een ct. is belangrijk, omdat een en dezelfde plantensoort een olie kan voortbrengen die biochemisch zeer verschillend kan zijn.

Een chemotype betreft botanisch en zichtbaar identieke planten, die echter door standplaats, bodem, klimaat (lengte- en breedtegraad), uv-staling, enz. totaal andere eigenschappen en inhoudstoffen kunnen vormen. Kan vastgesteld worden door de gaschromatografie. Komt voor bij de tijmsoorten, Thymus vulgaris, Rosmarinus officinalis, de Mentha soorten, Eucalyptus soorten en Myrtus communis en anderen, zoals helicryse, estragon, basilicum, salie, melisse, kamille.

Raindrop TechniekBergamot Olie

Belangrijk voor de ontwikkeling van een plant en de olie is ook de geografische plaats, het tijdstip van de oogst, de destillatie. In de winter bevat bonenkruid bijvoorbeeld alleen monoterpenen in de late zomer domineren fenolen (carvacrol). Ook bij tijm vinden we in het voorjaar 30% thymol, bij de oogst in de herfst 60-70%.

Natuurzuivere Etherische Olie(Bron: Gielen Aroma) insecticide en pesticide zijn niet toegevoegd aan de grond, vorming van de plant en aan de teelt. Dit zijn gevaarlijke, zeer gevaarlijke stoffen voor dieren maar zeker ook voor mensen. Je wilt dit niet in je lijf, echt niet! Deze gevaarlijke stoffen veranderen ook de stofwisseling van de plant.

Of het ‘gebruikte plantendeel’ erop staat De Latijnse namen moeten erop staan want deze taal is botanisch universeel Bestanddelen van het chemotype Land van herkomst Productiemethode Staat er op het etiket ‘hoge therapeutische graad’ dan mag de olie niet vermengd zijn met andere soorten olie uit andere landen of andere producties Vermelding van datum van productie en houdbaarheid datum (algemene regel is dat als men olie op een donkere en koele plek bewaard, deze tot 2,5 jaar goed kan blijven.

De olie moet worden verkocht in donkerblauwe of donkerbruine glazen flesjes om het UV licht tegen te gaan Informatie over de testrapporten zodat je die analyse zelf terug kunt lezen Als er gemengd is met een draagolie dan moet dit vermeldt worden, hier staat de Latijnse naam vaak niet mee in verband met plagiaat maar je zou de namen wel op kunnen vragen Op welke en juiste manier er is gedestilleerd De gemiddelde prijs voor een flesje lavendel olie ligt tussen de 10-15 euro (ik heb het over biologische EO en/of wildpluk).

Biologische Etherische Olie Kopen?

En ook MLM bedrijven die statements maken als ‘wij adviseren als enige..’ denk ik, mm. aroma reset. Waar heb ik die eerder gehoord? O ja: ‘wij van WC eend adviseren WC eend’. Vaak een wassen neus. Ik heb liever een wettelijk beschermd label zoals ‘biologisch’ waar hele strenge eisen aanhangen. Als een bedrijf daarvoor geen moeite wil doen maar wel beweren blijft de beste te wezen dan haak ik persoonlijk altijd een beetje af.

Dat zijn wel de corruptere landen, vaak armere landen. Het is dus goed om te checken of de producent van je olie wel echt weet wie partners zijn en of de standaard van die boerderijen echt bio is en niet gekocht bijv. En tenslotte, lees mijn blog over mijn ervaring met etherische olie merken die ik nog steeds met veel plezier en succes gebruik.

Aria DiffuserRaindrop Massage

Wanneer je iets besteld via deze linkjes ontvang ik daar een klein procent commissie over. Je betaalt niets extra maar helpt mij deze site te onderhouden.

Etherische Olie - 100% Puur En Natuurlijke

De aroma’s welke van de etherische olien afkomen zijn overal te gebruiken. Op de badkamer, in de auto, op de slaapkamer of op het toilet. Enkele druppels op daarvoor bestemde pad’s, in een emulgator of in een aroma-diffuser brengen zorgt voor continue afgifte van geur. Een Aroma diffuser is uiteraard heel mooi om neer te zetten en verkrijgbaar voor in ieders interieur.

Onze etherische olien worden puur natuurlijk geproduceerd. Dat betekend dat alleen de beste bloemen, planten en houtsoorten hiervoor worden gebruikt. Laat u verassen door de overweldigende geur van Oranjebloesem, Tea trea of lavendel! Of kies voor onze zeer interessante voordeelsets etherische olien! Heerlijke aroma’s hebben invloed op ons psyche! Onze geest is gevoelig voor lekkere geuren! Aroma’s van kwalitatief goede etherische olien leveren een ontspannende werking en zorgen er voor dat we goed in ons vel zitten! Verhoog thuis of op kantoor het werktempo of verbeter je prestaties voor studie! Creer gezelligheid middels een prettige geur! Elke etherische geur, of dit nu tea tree olie, lavendel, eucalyptus, citroengras of pepermunt geur is - etherische lavendelolie.

AllPura producten hebben een sterke werking, vandaar dat de etherische aroma haast ten alle tijden wordt toegevoegd aan water (in een aroma diffuser), op een filter (lucht-bevochtiger) en emulgatoren (bad) voordat deze worden gebruikt. Het aroma heeft een doorzichtige, soms wat blauwe, schijn. ylang ylang. De geschiedenis heeft ons geleerd dat veel culturen de damp/geur van etherische olie als medicijn of om therapeutische redenen inzetten.

Essentiele Olie Kopen! Ontdek Onze Aroma's

a. volgende wijzen: doe 1 a 2 druppels per 100ml water voor een aangename verfrissende geur in uw omgeving. De diffuser zal de gekozen geur door de ruimte verspreiden. Let op nooit de etherische olie puur aanbrengen op een kunststof of gelakt onderdeel van de aroma diffuser! doe 3 a 4 druppels op het geurpad van de lucht-bevochtiger (nooit in het water zelf daar het apparaat hierdoor kan beschadigen! Voeg 5-6 druppels met een shampoo verdund toe aan bad (5-6druppels per 100ml shampoo) (Etherische olie & aromatherapie).

LavendelolieDewdrop Diffuser

Let wel op; deze druppels moeten eerst vermengd worden met een emulgator (denk aan shampoo zonder geur, of neutraal badschuim). Let op; puur de etherische olie aanbrengen kan het kunststofbad aantasten. Los 5 druppels op in een minimaal 100ml neutrale (planten)olie en breng dit dan aan op de huid! Afhankelijk van soort kan de bloedsomloop in de huid kan gestimuleerd of een andere geneeskrachtige of masserende werking hebben.

doe 5 druppels etherische olie in een kom met ca. 1liter heet water. Verwarm het water zodat het gaat koken en lekker stomen maar! Goed tegen een verkoudheid of griep! Of geniet in de sauna met een aroma naar keuze! Onze essentiele olie is uit voorraad leverbaar in zeer interessant voordeelpakketten van 4, 6, 10 of 14 stuks! Van elke etherische olie is 10ml per pakket.

More from Massage 4 handen

Navigation

Home

Latest Posts

Alle Massages Van Massage Maastricht

Published Jun 22, 21
6 min read